top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Bønnesalat med Peanuts & Urter


Smagfuld og sprød salat med urter, som både er frisk, velsmagende og sprængfyldt med planteproteiner.


Denne grove og proteinrige salat smager både godt og fylder i maven. Salaten kan spises hen over to dage, så lav gerne rigeligt.


Du kan både spise salaten alene eller som tilbehør til en anden ret.


4 personer.

Tid: 20 min.


Ingredienser:

300g. Frosne edamamebønner (uden skræl)

200g. Frosne ærter.

Frisk citronmelisse

Friske Balsilikum

1 øko. citron

200g. mandler

Parmigiano-Reggiano ost (køb en hel, ikke revet)


Sådan gør du:

1. Hæld kogende vand over edamame bønnerne og ærterne.

2. Rens citronen og riv skrallen på citronen af hen over ærterne og bønnerne

3. Pres derefter al saften ud over salaten

4. Skyl citronmelisse og basilikum og hak begge planter med stilke.

5. Drys de hakkede urter over salaten.

6. Rist mandlerne på panden og hak groft. Bland det i salaten.

7. Riv osten på rivejernet, groft. Bland i salaten.

8. Smag til med Herbamar urtesalt og peber.


Forslag:

Tilføj grøn salat og gør salaten lidt lettere.

Spis salaten med en lækker dressing til. For eksempel denne lækre veganske dressing:


Ingredienser

2 dl Alpro naturel (uden sukker)

1 spsk Dijon sennep

1 tsk peanutbutter

1 fed hvidløg

Herbamare salt


Sådan gør du:

Knus hvidløg, bland herefter alle ingredienserne sammen og servér.





Sundhedsmæssige fordele ved planteprotein

Planteprotein kilder som ærter og bønner indeholder en bred vifte af næringsstoffer såsom kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter, som er gavnlige for kroppens funktion.

Generelt har plantebaserede proteinkilder tendens til at være lavere i mættet fedt sammenlignet med animalske proteinkilder som kød, hvilket kan være gunstigt for hjertesundheden.

Planteproteinkilder er ofte rige på kostfibre, hvilket kan støtte fordøjelsessystemet og fremme en sund tarmflora.

En kost rig på planteprotein er blevet forbundet med lavere risiko for visse sygdomme som hjertesygdomme, visse former for kræft og type 2-diabetes. Dette skyldes delvist det lavere indhold af mættet fedt og højere indhold af fibre og antioxidanter i plantebaserede fødevarer.


87 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Instagram

Kategorier

bottom of page