top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Cremet rødbedesuppe med peberrodsfraiche og sprøde kikærter

Opdateret: 26. sep. 2023



Mangler du en idé til aftensmaden i aften så prøv denne Lækre cremede rødbedesuppe med et strejf af chili og peberrodfraiche på toppen. Perfekt til at varme sig på efter en efterårsdag.


Peberrod styrker dit blod, blodomløbet, knogler og immunforsvar, og kan sænke blodtrykket. Roden hjælper dermed også mod forkølelse og andre vira.


Ligesom de fleste andre opskrifter som vi deler på bloggen har denne suppe også en positiv effekt på fordøjelsen.

Både peberrod, rødbeder og gulerødder indeholder enzymer og fibre, som vil gøre din fordøjelse sundere.



Antal: 4 personer

Forberedelsestid: 10 min

Tilberedning: 30 min


Ingredienser

Suppen:

  • 1 løg

  • 2 gulerødder

  • 200 g. bagekartofler

  • 700 g. rødbeder

  • 2 fed hvidløg

  • 1/2 - 1 tsk chili

  • saft af en lime

  • 1/2 tsk. korianderfrø

  • 1 l vand eller grøntsagsboullion

  • 1 ds. kokosmælk.

  • cayennepeber eller chilipulver efter smag

  • Salt og peber efter smag.


Topping:


Peberrodsfraiche

  • peberrod revet ellers købt revet peberrodspasta (færdiglavet)

  • økologisk citron

  • 1/2 bundt finhakket purløg

  • Havre frache (irma, Kvickly har med sikkerhed)

  • havsalt og peber


Ristede kikærter

  • 240 g kogte kikærter (en dåse kikærter uden vand. Husk at skylle dem)

  • 2 spsk olivenolie eller tør rist dem.

  • 1 tsk stødt chilipulver

  • 1 spsk sirup fx agavesirup eller ahorn.



Sådan gør du:

  1. Tør rist Chili og korianderfrø i 1-2 min. på mellemvarme. mens du rører i gryden, så det ikke brænder på

  2. Skræl løj, rødbeder, kartofler og gulerødder og skær dem i tern.

  3. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i olie og vend grønsagerne i gryden.

  4. Vend kartofler, gulerødder og rødbeder rundt i gryden og krydr med salt og peber.

  5. Tilsæt bouillonterninger og vand.

  6. Giv det et opkog, skru ned og lad suppen simre, til alt er mørt – ca. 30 min.

  7. Blend suppen jævn og hæld den tilbage i gryden. Varm igennem og rør en dåse kokosmælk i suppen. Smag til med balsamico, salt og peber.

  8. Spice up med cayennepeber eller chilipulver efter din smag

  9. Servér suppen i dybe skåle med en skefuld peberrodscreme på toppen og evt brød til, ellers med nedenstående topping.

Peberrodsfrache:

  1. Finhak purløj og vend peberrod og citronskal i havrefrachen

  2. Smag til med en smule honning, salt og peber.


Ristede kikærter:

  1. Du kan enten bage dem i ovnen eller riste dem på panden.

  2. Bland kikærter, salt, olivenolie, stødt chili og sirup sammen. Steg dem på panden til kikærterne bliver karameliserede og gyldne.

  3. Varm ovnen på 200 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir. Bland kikærter, salt, olivenolie, stødt chili og sirup sammen og fordel dem på bagepladen.

  4. Bag kikærterne i ovnen i ca. 20 minutter.


Til servering - hvad du har lyst til

  • Peberrodsfraiche.

  • Havrefraiche eller sojayoghurt.

  • Tørristede kikærter.

  • Tørristet rugbrød med havsalt.


Sundhedsmæssige fordele ved peberrod

Peberrod indeholder antioxidanter, såsom C-vitamin og phytonutrienter, der kan hjælpe med at beskytte celler mod skader forårsaget af frie radikaler. Dette kan bidrage til at reducere risikoen for kroniske sygdomme og styrke immunsystemet. Peberrod indeholder yderligere naturlige antibakterielle forbindelser, der kan hjælpe med at bekæmpe bakterier og styrke kroppens forsvar mod infektioner.


På samme tid kan peberrod være med til at stimulere produktionen af fordøjelsesenzymer, hvilket kan hjælpe med at forbedre fordøjelsen og lindre symptomer på fordøjelsesproblemer som oppustethed og fordøjelsesbesvær.


Nogle undersøgelser har vist, at peberrod kan være med til at beskytte din krop mod kræft, da roden indeholder glucosinolater, som er forbindelser, der kan have kræftbeskyttende egenskaber. Disse forbindelser kan hjælpe med at afgifte skadelige stoffer og reducere risikoen for visse typer kræft.

142 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

2 Comments


Unknown member
Dec 04, 2021

En lækker og mættende suppe, hvor kokosmælken tager lidt af smagen af rødbeder. Jeg er vild med peberrodscremen. Tog dog den nemme løsning, og købte færdiglavet peberrodssalat, blandede den op med frais og purløg. Toppede suppen med ristede rugbrødskrummer, som jeg havde ristet på panden. Ps: den er også god efter et par dage i køleskabet.

Like
Unknown member
Dec 04, 2021
Replying to

Det lyder lækker. Mums😍

Like

Instagram

Kategorier

bottom of page