Glutenfrit sprødt Kernebrød
Rigtig glædelig 1. søndag i advent (På forhånd). Hver lørdag formiddag vil vi hos Kornval Yoga komme med et bud på en sund opskrift du kan inddrage til en af de mange julefrokost sammenkomster❤️
Dette brød bagte jeg for nogle år siden til et Yoga Retræte. Det er Glutenfrit og helt uden mel, men fuldt af kerner og nødder og indeholder kun vand, nødder og kerner - og sidst men ikke mindst er det nemt at lave.
Opskriften er simpel og brødet er sundt og super sprødt og lækkert. Det kan bruges til stort set enhver lejlighed.
Du kan både bruge brødet som erstatning af eksempelvis rugbrød/andet brød, eller du kan tilsætte rosiner/tranebær og kanel for en sød og sund julesnack.
Der er mange (gode) kalorier i kernebrødet, fra det høje fedtindhold fra både nødderne og kernerne. Spis derfor brødet med omhu og mærk også at du bliver hurtigere mæt end hvis du spiste almindeligt brød.
Nødder indeholder blandt andet omega 3 og 6 og derfor anbefales det at spise en lille håndfuld nødder hver dag.
Til 1 brød
Ingredienser
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g mandler
100 g valnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
Eller køb knækbrødsblanding i Rema1000 i stedet for det ovenfor.
2 tsk urtesalt
1-2 dl vand, til fast masse
Du behøver ikke æg, da der er hørfrø i, som har samme effekr som æg har
Fremgangsmåde
1.Bland alle ingredienser i en skål
2. Kom massen i en smurt form
3. Bag brødet i 1 time ved 160 grader (forvarmet ovn)
OBS! Det er vigtigt at alle ingredienserne kommer HELE i brødet. Blendes eller kvernes de, så frisættes de sunde men sarte fedtsyrer og de kan harskne når brødet bages.
Sundhedsmæssige fordele ved nødder og kerner
Nødder og kerner er rige på umættede fedtsyrer, især omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Disse fedtstoffer er gavnlige for hjertet og kan hjælpe med at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
Nødder og kerner indeholder protein, hvilket er afgørende for kroppens opbygning og reparation af væv. Protein hjælper også med at opretholde muskelmasse og kan være gavnligt for dem, der følger en vegetarisk eller vegansk kost.
De er en god kilde til kostfiber, hvilket kan hjælpe med fordøjelsen, regulere blodsukkerniveauet og opretholde en sund vægt. Nødder og kerner indeholder en bred vifte af vitaminer og mineraler, herunder vitamin E, magnesium, fosfor, zink og selen, som alle spiller vigtige roller i kroppens sundhed.
Disse fødevarer indeholder også antioxidanter, der hjælper med at beskytte cellerne mod skader forårsaget af frie radikaler. Dette kan bidrage til at reducere risikoen for visse sygdomme og for tidlig ældning.
På trods af deres høje fedtindhold har nødder og kerner vist sig at have en gavnlig effekt på blodsukkerkontrol, hvilket er vigtigt for forebyggelse og styring af diabetes.
Mums, sundt, flot og lækkert! ♥️ Elsker, at du oplyser os om sundhed og næring, plus positiv effekt på kroppen, i din opskrift.