top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Aromatisk gryderet - proteinrigt

  • 30. nov. 2021
  • 2 min læsning

ree

Denne aromatisk ret er fantastisk og for hele familien.

Bønner og champion har et højt indhold af proteiner, kostfibre, jern, zink, folat, magnesium og B-vitaminer. Bønner sænker kolesterol og blodtrykket og Champignon godt for dit nervesystem.

Dig ned i opskriften Send en besked og hvordan retten var.


Ingredienser: 4 pers. · 300g Frost blandede bønner (Fx kidney, hvide og sorte bønner)

· Majs 200g · 1 lille bakke champion (tilføj gerne flere) · 1-2 løg · 4-5 fed hvidløj · 2-3 store tomater · 1 spsk. tomatpure · 1 ds. flåede tomater · 1 grøntsags bouillion · 1 lille rød chili eller flager · 1 tsk. stødt gurkemeje · 1 tsk. sennepsfrø · 1 tsk. bukkehornfrø · 1 hel kanelstang · 1-2 tsk. karry · 2-3 tsk. rød karrypasta · Kogende vand · Vand til den ønskede konsistens · 1 ds. kokosmælk · 1 spsk. Herbamare – efter smag

Sådan gør du: 1. Hak løg og tomater i tern. 2. Brug gerne en tykbundet gryde og brænd krydderierne af indtil frøene popper. 3. tilsæt bouillion terning, ¼ dl vand, løg, hvidløg og tomater og kogesteg ca. 1-2 min. (tilføj lidt ad gangen) 4. tilføje champion og kogesteg ca 1-2 min. 5. tilføj flåede tomater og tomatpure. Lad det smire 5 min. 6. tilsæt kogende vand og kokosmælk (smag til hvor meget af hver)

7. tilsæt frost blandede bønner (Fx kidney, hvide og sorte bønner)

8. Lad det hele simre i 15 min 9. Smag til med salt og peber efter behov.


Tips: God til dip og frisk persille og koriander som topping.

Fordele: Kidney bønner og champion har et højt indhold af proteiner, kostfibre, jern, zink, folat, magnesium og B-vitaminer. Bønner sænker kolesterol og blodtrykket. Champignon er der blandt andet B- vitamin, som er godt for dit nervesystem, hud, hår og negle, og kredsløb. B-vitamin hjælper desuden kroppen med at omsætte proteiner og kulhydrater til energi. Brug endelig masser af krydderierne, da det er sundere end for meget salt.

 
 
 

Instagram

Kategorier

bottom of page