Pasta med rejer (Pasta a la Micaso)
Opdateret: 12. okt. 2023
Nogle gange er det altså bare lækkert med en cremet pastaret og denne smager SÅ godt.
Efter tradition plejer denne ret at indeholde en del mejeribaseret fløde, men i denne opskrift er fløden skiftet ud til en plantebaseret variant.
Opskriften er altså plantebaseret, men indeholder rejer og er derfor ikke vegansk, men pescetarisk.
Kort opsummeret er pescetarer dem der kommer tættest på kødbaseret kost. I denne ret er dog plantebaserede produkter brugt i stedet for mejeriprodukter, som normalt under denne kost. Som pescetar er der mange muligheder for at sammensætte varierede måltider til hele familien, som grundlag for en sund livsstil. Fisk og skaldyr er generelt sundt at indtage, og i modsætning til eksempelvis rødt kød har kroppen nemmere ved at fordøje fisk og skaldyr.
Forberedelse: 30-45 min. Antal personer: 4 personer
Ingredienser: 8-10 tomater
Havsalt og peber.
2 klatter vegansk smør.
300g. små pillede rejer eller frosne rejer.
1-3 fed hvidløg (alt efter smag)
Revet citronskal og saften af 1 citron
2-4 cl. coqnac. (alt efter smag)
1 1/2 del. vegansk fløde (wipping eller Oat. fås i Irma, Rema, Meny..)
400g. frisk bredbåndet pasta - fuldkorn eller normal
1-2 store håndfulde grofthakket persille
Sådan gør du:
Skold og flå tomaterne og hak dem groft.
Sæt en gryde over med vand til pastaen.
Pil friske rejer eller brug frost rejer (husk at skylle dem godt)
Svits rejerne, hvidløg, tomater og citronskal, i en gryde med vegansk smør.
Hæld cognac over og lad den flamme op - bare rolig flammerne forvinder!
Tilsæt vegansk fløde og lad småsimre i 2-3 min.
Smag til med citronsaft, hav- eller flagesalt og godt med peber.
Kog pastaen og følj anvisningen på pakken
Genopvarm pastasaucen, hvis den er blevet kold.
Server på dyb tallerken med lidt persille på toppen.
Tips: Bland et par store håndfulde spinatblade i saucen. For a styrke Umami smagen kan du rive lidt Vegansk Parmesan ost i retten (købes i de fleste Meny og Kvickly butikker)
Fordele:
Rejer indeholder kolesterol, men hæver ikke dit blods kolesteroltal. Rejer er desuden rige på selen, som muligvis forebygger flere forskellige former for kræft og hjerte-kar-sygdom.
Spinat indeholder vitaminerne A, C, E, K og de fleste af B-vitaminerne. De hjælper din krop med at vedligeholde dine muskler, din hud og dine øjne samt dine røde blodlegemer og dit immunforsvar. Vær dog opmærksom på at spise spinaten sammen med noget fedt, for ellers kan kroppen ikke kan optage vitamin A, E og K.
Comentarios