Tortelinni med Tomatsalat og oliven
I februar måned har vi hos Kornval yoga haft fokus på veganske/vegetariske og nemme alternativer til de italienske klassiske retter, som mange af os elsker. Denne ret er hurtig at lave, smager skønt og kræver ikke mange ingredienser.
Tortelinni er en type ring-formet pasta, der oprindeligt stammer fra den italienske region Emilia (særligt i Bologna og Modena). Traditionelt er de fyldt med en blanding af kød (svinekød, rå prosciutto, mortadella), Parmigiano Reggiano-ost, æg og muskatnød og sereveres i kapun-fond. I denne opskrift er tortelinnien vegetarrisk og smager fantastisk.
Til 4 personer
Ingredienser
500 g tortelinni med svampe/oste fyld (Kan købes i de fleste assorterede supermarkeder)
500 g cherrytomater
1 stort løg
1 stor håndfuld af dine yndlingsoliven
1/2 bundt persille
Saft fra 1/2 citron
2 spsk. olivenolie
Friskkværnet peber samt urtesalt efter behov.
Dressing
250 ml soja yoghurt (fra mærket Alpro - kan købes i de fleste assorterede supermarkeder)
1-2 fed hvidløg
Saft fra 1/2 citron
1/2 bundt persille
Friskkværnet peber samt urtesalt efter behov
Fremgangsmåde
Start med at hakke løg og persille fint
Halvér cherrytomaterne
Tag din yndlings-serveringsskål frem og bland tomater, løg, persille og oliven. Tilføj olivenolie, citronsaft samt smag til med salt og peber.
Kog Tortelinnien efter anvisning på pakken.
Imens tortelinnien koger kan du blande soja yoghurt, citronsaft, finthakket persille og hvidløg i en lille skål - smag til med salt og peber.
Bland nu den færdigkogte tortelinni i skålen med tomaterne ved nænsomt at vende det hele sammen.
Servér nu retten med dressing som tilbehør.
Sundhedsmæssige fordele ved oliven
Oliven indeholder primært enumættede fedtsyrer, især oleinsyre, som er forbundet med reduceret risiko for hjertesygdomme.
De er rige på antioxidanter som vitamin E og polyfenoler, der beskytter celler mod skade forårsaget af frie radikaler og kan mindske risikoen for kroniske sygdomme.
Oliven er en kilde til mineraler som jern og kobber, som er afgørende for kroppens funktion.
De indeholder også fiber, som er gavnligt for fordøjelsen og kan bidrage til at opretholde sunde kolesteroltal.
Indtagelse af oliven og nogle former for olivenolie er blevet forbundet med reduceret risiko for hjerte-kar-sygdomme, lavere blodtryk, forbedret blodsukkerkontrol og mindsket risiko for visse former for kræft.
Comments